FilmStage a Svět filmu - nové filmové časopisy v Česku a na Slovensku!!!

Ještě před nedávnem byl jedinou dominantou mezi filmovými fanousky v Česku a na Slovensku dlouhá léta vycházející magazín "Cinema", který si svou prestiž udržel i v dobách vycházející konkureční a skvělé české mutace filmového magazínu "Premiere". To je ale již minulostí. Loni v létě spatril svělto světa nový filmový měsíčník "Svět filmu", který byl následně následován v prosinci 2010 druhým tištěným magazínem s názvem "FilmStage". Oba magazíny se snazí zaujmout své nové čtenáře nízkou cenou a hlavně obsahem. Každý však z jiné stránky. Pokud jste opravdu zvědaví o co jde, doporučuji pokračovat ve čtení dál!!! Kde rozebereme oba magazíny podrobněji.

1. část

FilmStage - se snaží zaujmout svým obsahem, vyjímečnou velikosti formátu A5 a zajímavými přílohamy v podobě  DVD filmů (u nás už dříve vydaných v papírových pošetkách za pár korun od společnosti CODI.cz), řadou nádhených plakátů ve formátu A4 a A1 (kinoplakáty), sběratelské karty s aktualnimi kinonovinkami atd. Autoři časopisu slibuji všem nadšeným filmovým maniakům na letní období různé společenské akce, setkání a filmové večery se svými filmovými čtenáři.

Po obsahové stránce se časopis zaměřuje na veškeré dění ve filmovém a televizním průmyslu. Přináší řadu aktualit z připravovaných filmů, co kdo točí, co se na Vás chystá v daném měsíci a převážně aktuální přehled premiér a jejich obsahy. Nechybí ani rozhovory, portréty a profily, tv a blue ray DVD tipy, technické vymoženosti, filmy ke čtení v podobe zajímavých knih, filmová hudba, retro filmy, fenomenální seriály, úchylův koutek, soutěže, filmové návraty, filmové nebe a řada zajimavých filmových webů, ale hlavně recenze na filmy Vás čtenářů.

Časopis za svou krátkou dobu své existence stacil psát o takových fenoménech jakým jsou třeba Harry Potter a  Relíkvie Smrti - část 1 nebo Tron 3D, Letopisy Narnie: Plavba Jitřního poutníka, Černá Labuť, Nevinnost,  Obřad, Vřískot 4, Světová Invaze a další.

 

Fenomén jménem "Seriál" je zde zastoupen anpříklad takovými skvosty jako je české Vyprávěj, Ulice nebo hororové  The Walkinag Dead, komediální Californication s Davidem Duchovnym nebo britský sitcom Malá velká Británie. Naposled zde byl uveden nový romantický seriál - telenovela Tisíc a jedna Noc, kterou uvádí jedna nejmenovaná komerční televize u nás každý večer. Více níže pár nafocených stránek.

 

Kromě zajímavých článku přináší FilmStage každý měsíc, jak už jsem se zminoval víše i řadu přiloh. Výčet vybraných příbalů a příloh si můžete prohlédnout níže na fotografiích.

     

   

V retro sekci a návratech se objevili již takové kousky jako je podle mého gusta například skvělí snímek Luca Bessona - Leon (1995), Pittuv a Hopkinsuv Seznamte se, Joe Black (1999), ˇkultovní Mlčení jehňátek (1991), Kingova Zelená Míle (2000), Kubrickova Olověná vesta (1987), Cameronův Terminátor 2: Den zůčtování (1991) a nebo mysteriózní thriller Sedm (1995).

 

Jediné co bych celému časopisu snad vytkl je, že se v daném čísle neobjevují obsahy všech filmů v tom daném měsíci, které mají v kinech svou premiéru, alespon v malém článku o rozměru čtverce. Zdali je to tím že časopis má jen na svou velikost pouhých 54 stran nebo tím že si autoři vybrírají o čem a o kom budou psát a ostatní se pak uz do časopisu nevejde to opravdu nevím. Časopisu se nedá snad nic jiného vytknout nez jen tohle. Ale to je jen muj nazor a každý máme na ruzne věci tisíce názorů.

 

Přehled dosud vyšlích obálek časopisu FilmStage:

  

Prosinec 2010         Leden 2011

 

Únor 2010      Březen 2011

   

Duben 2010     Květen 2011

 

Oficiální stránky magazínu:

www.filmstage.cz 

www.facebook.com

 

                                                                     příspěvek dne: 29.4.2011, zdroj foto a info: autor: Standa H.